Yritys hiukan kovempaan vauhtiin. Tuli intervalleja, koska ei pysty kovaa juoksemaan kuin vähän matkaa kerrallaan. Tästä tietenkin aiheutuu se, että kokonaisvauhti tasaantuu. Sepon kotisivuilla tästä kyseisestä ilmiöstä joku sanoi hyvin; Raajat heiluu, puuskutus tihenee ja hikoilu lisääntyy, mutta vauhdille ei käy juuri kuinkaan.

Alkumatkan hölkästä jos laskee 12 minuuttia, jota myös kutsutaan Cooperin testiksi, saan matkaksi n. 2100 m, joka ei ole juurikaan parempi kuin syksyllä hölkkä touhua alkaessani. Voihan hanuri. Mielestäni pystyn kyllä nyt huomattavasti kovempaan vauhtiin kuin syksyllä. Luulo ei ole tiedon väärti kuitenkaan. Voihan se olla niin, että syksyllä coopperissa meni kierrokset sekaisin, enkä juossut kuin 1700 m.

Toisaalta jaksan kuitenkin juosta huomattavia matkoja siten, että sykemittarin yläraja ei tule vastaan. Alkusyksyllä ei mennyt muutamaa sataa metriä enempää.

Juoksukeskustelupalstalla huomasin, että talvella hankkimani kesälenkkarit (Asics GT-2110) ovat saaneet ihan kansainvälistä tunnustusta. Ilmeisesti tein hyvän ostoksen, koska mielestäni sain ne kohtuuhintaan ja ovat vielä mahdottoman hyvän tuntuiset jalassa.

5,3 km, 0:28, 157, 05:29/km